Skip to main content

Kaikki alkoi 15.3.1930, kun Pyyntalon isäntä Artturi Salmela osti Perniön Pesästä konkurssin tehneen nahkurinverstaan, palkkasi vanhoihin verstastiloihin teurastajan lyö­mään elikoita lihoiksi ja perusti lihakaupan. Pyyntalon isäntä oli viisas mies, vaikka kyläläiset häntä hulluksi arvelivatkin – panna nyt rahaa kiinni moiseen paikkaan.

Nopeasti Artturi kuitenkin huomasi kaupankäynnin varsin kannattavaksi liiketoiminnaksi ja pian sujui Artturilta myös makkaran tekeminen. Mutta tuskinpa hän osasi aavistaa, että käynnistämänsä makkarantekoperinne olisi edelleen arvossaan vuonna 2020.

Nykyään Perniön Lihalla on modernit tilat Salon Meriniityssä, mutta paljon tehdään asioita edelleen samalla tavalla kuin 90 vuotta sitten. Yrityksen vanhinta tuotetta, Perniön perunalaukkamakkaraa on valmistettu koko olemassa olon ajan, samalla reseptillä. Perniön Maksamakkara on ollut valikoimissa 40-luvun lopulta asti ja myös legendaarinen Yönakki on kuulunut valikoimiimme jo yli 50 vuotta.

Vaikka emme olekaan ennustajia, vaan makkarantekijöitä, veikkaamme että yli 100-vuotias Suomi on jo varsin tottunut nauttimaan Perniön laadukkaista tuotteista. Tarina jatkukoon, sekä Suomen että Perniön.